Alles wat je wil en moet weten over eieren 2024

Eieren zijn de vruchten van vrouwelijke vogels, zoals kippen, met een harde schaal die de inhoud beschermt. Ze bestaan uit eigeel, rijk aan voedingsstoffen, omgeven door eiwit. Eieren zijn een voedzame bron van eiwitten, vitaminen en mineralen, en worden veelzijdig gebruikt in culinaire bereidingen wereldwijd, van roerei tot bakproducten, en hebben culturele betekenis in diverse keukens.

Bij Pasen speelt in Nederland het ei een belangrijker rol. Naast het eten van veel gekookte eieren, wordt er ook gezocht naar eieren en worden de eieren beschilderd. Waarom we dit doen met Pasen lees je o.a. op deze pagina. Ook lees je nog veel meer over de eieren o.a hoe gezond eieren zijn? hoelang je een perfect ei moet koken en hoe je kunt zien of het ei bedorven.

KokenKoken

Welke soorten eieren kunnen we eten?

Er zijn verschillende soorten eieren, afkomstig van verschillende diersoorten, die gegeten kunnen worden. Hier zijn enkele van de meest voorkomende soorten eieren die in de wereld worden gegeten:

 • Kippeneieren: Kippeneieren zijn de meest geconsumeerde eieren wereldwijd. Ze worden vaak gebruikt in een breed scala aan gerechten, waaronder roerei, omeletten, gebak en nog veel meer.
 • Eenden-eieren: Eendeneieren lijken op kippeneieren maar zijn meestal groter met een iets sterkere smaak. Ze worden op vergelijkbare manieren bereid en gegeten als kippeneieren.
 • Ganzen-eieren: Ganzen-eieren zijn groter dan zowel kippeneieren als eendeneieren, en ze hebben een dikke schaal. Ze worden soms gebruikt in koken en bakken, maar zijn minder gebruikelijk dan kippeneieren en eendeneieren.
 • Kwarteleieren: Kwarteleieren zijn kleiner dan kippeneieren en hebben een delicate smaak. Ze worden vaak geserveerd als voorgerecht, in salades, of bij sushi.
 • Struisvogeleieren: Struisvogeleieren zijn enorm, en elk ei is gelijk aan ongeveer 24 kippeneieren. Ze zijn zeldzaam en meestal duur. Ze worden soms gebruikt in gastronomische gerechten.

Het is belangrijk op te merken dat de meeste eieren afkomstig van vogels veilig kunnen worden gegeten mits ze goed worden gekookt of gebakken om mogelijke ziekteverwekkers te doden. De specifieke smaak en textuur van elk type ei kunnen variëren, maar ze zijn allemaal geschikt voor consumptie, afhankelijk van persoonlijke voorkeur en culinair gebruik.

Is het eten van eieren gezond?

Eieren zijn een gezonde voedselkeuze vanwege hun voedingswaarde. Hieronder heb ik de belangrijkste redenen waarom een ei eten gezond kan zijn voor je op een rij gezet.

 • Hoogwaardige eiwitten: Eieren zijn een uitstekende bron van hoogwaardige eiwitten. Deze eiwitten bevatten alle essentiële aminozuren die ons lichaam nodig heeft voor groei, herstel en het behoud van spieren.
 • Vitaminen en mineralen: Eieren zijn rijk aan verschillende belangrijke voedingsstoffen, waaronder vitamine A, vitamine D, vitamine B12, riboflavine (vitamine B2), ijzer en fosfor. Deze voedingsstoffen zijn essentieel voor diverse lichaamsfuncties, zoals het behoud van gezonde botten, het immuunsysteem en de energieproductie.
 • Choline: Eieren zijn een van de beste natuurlijke bronnen van choline, een voedingsstof die belangrijk is voor de gezondheid van de lever, de hersenen en de vorming van celmembranen.
 • Goede vetten: Hoewel eigeel wat vet bevat, bevat het ook gezonde onverzadigde vetten en essentiële vetzuren zoals omega-3 vetzuren, die gunstig zijn voor het hart en de hersenen.
 • Verzadigd vet en cholesterol: Hoewel eigeel enigszins verzadigd vet en cholesterol bevat, is recent onderzoek tot de conclusie gekomen dat matige consumptie van eieren over het algemeen geen significante invloed heeft op het risico op hart- en vaatziekten bij de meeste mensen. Het is belangrijk om een uitgebalanceerd dieet te volgen en matig te zijn in de consumptie van voedingsmiddelen met verzadigde vetten en cholesterol als dat wordt aanbevolen voor je gezondheid.
 • Verzadiging: Eiwitten in eieren kunnen bijdragen aan een gevoel van verzadiging, waardoor je mogelijk minder geneigd bent om te veel te eten.

Hoe lang moet een perfect ei koken?

Een perfect gekookt eitje is voor iedereen anders, de een houdt van een snottige ei (zeer zacht ei) en voor een ander moet die goed hard doorgekookt zijn.

Het beste kun je de eieren toevoegen aan het water als het water al kookt. Hier onder vind je een lijst met hoe lang een ei in het gekookt water moet blijven voor een zacht of een hard ei.

 • Zachtgekookt: Kook de eieren 4-5 minuten voor een lopende dooier.
 • Middelhardgekookt: Kook de eieren 7-8 minuten voor een dooier die nog enigszins zacht is in het midden.
 • Hardgekookt: Kook de eieren 9-12 minuten voor een volledig gestolde dooier.

Als de eieren koken haal je voorzicht de eieren uit het kokend water en leg je ze in een kom met koud water of houdt je de eieren onder koud stromend water, hiermee stop je het kookproces voor een perfect eitje.

Een ander voordeel van de eieren laten schrikken in koud water is dat je de schil hierna makkelijker kan verwijderen.

Hoe kun je eieren koken zonder ze te laten barsten?

Om eieren te koken zonder ze te laten barsten, kun je volgende stappen en zaken gebruiken om de kans op de ei te laten barsten te verkleinen. Allereerst is het gebruik van verse eieren cruciaal, omdat ze stevigere schalen hebben die minder snel barsten. Laat de eieren op kamertemperatuur komen om temperatuurverschillen te minimaliseren.

Voordat je begint met koken, prik voorzichtig een gaatje in de ronde kant van het ei om de luchtdruk binnen en buiten het ei in balans te brengen. Zorg ervoor dat de eieren volledig worden bedekt door voldoende water in de pan, zodat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld. Begin met koud water en voeg de eieren pas toe als het water begint te koken.

Houd de kooktijd in de gaten, afhankelijk van je voorkeur voor de gaarheid van het ei. Als de eieren klaar zijn, koel ze voorzichtig af in een kom met koud water om te voorkomen dat ze barsten door plotselinge temperatuurveranderingen.

Hieronder vind je een aantal eierprikkers waarmee je eenvoudig een gaat in het ei kan prikken zonder dat deze barst.

Hoe kun je het beste een ei pellen?

Het pellen van een ei kan soms een uitdaging zijn, dit heeft ook met de versheid van het ei te maken, maar met de juiste techniek kun je dit proces aanzienlijk vergemakkelijken. Hieronder lees je de beste manier om een ei te pellen:

Ten eerste is het van essentieel belang om het ei onmiddellijk na het koken af te koelen. Dit kun je doen door het ei in een kom met ijswater te plaatsen of het onder koud stromend water te houden. Dit koelen zorgt ervoor dat het eiwit samentrekt en zich losmaakt van de schaal, waardoor het pellen later gemakkelijker wordt.

Om te beginnen, tik voorzichtig op de boven- en onderkant van het ei tegen een hard oppervlak, zoals een aanrecht of een snijplank. Hierdoor ontstaan er barsten in de schaal. Vervolgens kun je het ei voorzichtig heen en weer rollen onder je handpalm op een vlakke ondergrond. Dit helpt om de barsten over de hele schaal te verspreiden.

Het pellen begint meestal bij het bredere uiteinde van het ei, waar de luchtkamer zich bevindt, en waar je eerder hebt getikt en gerold. Pel voorzichtig de schaal af en probeer zo dicht mogelijk bij het eiwit te blijven.

Als je merkt dat een bepaald gebied moeilijk te pellen is, kun je proberen daar voorzichtig te beginnen en de schaal voorzichtig los te wrikken. Onder zacht stromend water pellen kan ook nuttig zijn om eventuele schilresten weg te spoelen terwijl je bezig bent.

Geduld en voorzichtigheid zijn essentieel bij het pellen van eieren. Het doel is om de schaal heel te houden en het eiwit intact te laten. Nadat je het ei hebt gepeld, kun je het ei eventueel nog afspoelen onder water om eventuele schilresten te verwijderen.

Welke soorten gebakken eieren zijn er?

Gebakken eieren zijn er in verschillende varianten, elk met zijn eigen smaak en textuur. Hieronder heb ik een aantal van de meest voorkomende soorten gebakken eieren voor je op een rij gezet.

 • Sunny-Side-Up: Een sunny-side-up ei wordt in een pan gebakken zonder om te draaien. Het eigeel blijft onbedekt en is zichtbaar aan de bovenkant, terwijl het eiwit volledig gestold is. Het resultaat is een zacht en sappig eigeel.
 • Over-Easy: Bij dit type wordt het ei aan beide zijden gebakken, maar het eigeel blijft vloeibaar. Het ei wordt eerst aan één kant gebakken en dan voorzichtig omgedraaid om de andere kant kort te bakken.
 • Over-Medium of Over-Hard: Deze varianten zijn vergelijkbaar met “over-easy”, maar het eigeel wordt langer gekookt, zodat het minder vloeibaar is. Over-medium heeft een enigszins vloeibaar midden, terwijl over-hard een volledig gestold eigeel heeft.
 • Gepocheerd ei: Een gepocheerd ei wordt in kokend water gegaard zonder schaal. Het eiwit stolt rond de dooier, waardoor een zachte, ronde vorm ontstaat. Gepocheerde eieren worden vaak geserveerd op toast of als onderdeel van gerechten zoals Eggs Benedict.
 • Spiegelei: Ook wel een “fried egg” genoemd, wordt een spiegelei in een pan gebakken, meestal zonder om te draaien. Het eigeel en eiwit zijn beide volledig gestold, en de dooier is nog steeds zichtbaar.
 • Omelet: Een omelet is een opgeklopt mengsel van eieren dat in een pan wordt gebakken en vaak gevuld is met verschillende ingrediënten zoals kaas, groenten, vlees of kruiden. Het wordt meestal dubbelgevouwen voordat het wordt geserveerd.
 • Frittata: Een frittata lijkt op een omelet maar wordt meestal in de oven gebakken. Het is een dikke, stevige schotel gemaakt van eieren en diverse ingrediënten.

Hoe kun je eieren het beste bewaren?

Eieren op de juiste manier bewaren is essentieel om hun versheid te behouden. Begin met het bewaren van eieren in de koelkast bij een temperatuur van ongeveer 4-5°C. Deze koude omgeving vertraagt de groei van bacteriën en helpt bederf te voorkomen.

Bewaar eieren bij voorkeur in hun originele verpakking. Eierverpakkingen zijn ontworpen om bescherming te bieden. Vermijd het overbrengen van eieren naar de deur van de koelkast, omdat de temperatuur daar kan schommelen.

Het is belangrijk om eieren niet te wassen voordat je ze in de koelkast plaatst. Eierschalen hebben een natuurlijke beschermende laag die het binnendringen van bacteriën voorkomt. Wassen kan deze bescherming verwijderen en het risico op besmetting vergroten.

Controleer altijd de houdbaarheidsdatum op de eierverpakking. Gebruik de oudste eieren eerst om ervoor te zorgen dat je eieren consumeert voordat ze hun versheid verliezen.

Om te testen of een ei nog goed is, kun je een eenvoudige drijfproef uitvoeren. Vul een kom met water en plaats het ei erin. Als het ei op de bodem blijft liggen, is het vers, als het rechtop staat op de bodem, is het nog steeds eetbaar, maar ouder. Als het ei blijft drijven, is het waarschijnlijk bedorven en moet je het weggooien.

Eieren hebben geen onbeperkte houdbaarheid, zelfs niet in de koelkast. Gebruik ze binnen een redelijke termijn om de versheid te behouden en als de eieren al langer in de koelkast liggen doe dat de versheid test.

Wat is het verschil tussen een wit en een bruin ei?

Het belangrijkste verschil tussen een wit ei en een bruin ei zit hem in de kleur van de schaal. Het kleurverschil is echter puur cosmetisch en heeft geen invloed op de smaak of voedingswaarde van het ei.

Witte eieren hebben een witte schaal, terwijl bruine eieren een bruine schaal hebben. Dit verschil in kleur is genetisch bepaald en heeft te maken met het ras van de kip. Kippen met witte veren en oorlellen leggen meestal witte eieren, terwijl kippen met rode veren en oorlellen doorgaans bruine eieren leggen.

Hoewel sommige mensen denken dat er een smaak- of kwaliteitsverschil is tussen witte en bruine eieren, is dat niet het geval. De kleur van de schaal heeft geen invloed op de smaak, voedingswaarde of kwaliteit van het ei. Wat er echt toe doet, is de voeding en levensomstandigheden van de kip, wat kan resulteren in eieren van verschillende kwaliteit, ongeacht de kleur van de schaal.

Wat hebben eieren met Pasen te maken?

Eieren hebben een diepe symbolische betekenis in veel culturen en religies, en hun associatie met Pasen heeft zowel christelijke als heidense wortels.

In het christendom vertegenwoordigen eieren nieuw leven en de opstanding van Jezus Christus, die volgens het geloof op de derde dag na zijn kruisiging uit de dood opstond. Het ei, dat van buiten een harde schaal heeft maar van binnen nieuw leven herbergt, weerspiegelt dit geloof in wedergeboorte en opstanding. Het is gebruikelijk om tijdens de paastijd eieren te schilderen en te versieren als symbolen van vreugde en hernieuwing.

In veel heidense tradities waren eieren al lang vóór de opkomst van het christendom symbolen van vruchtbaarheid en nieuw leven. Ze werden vaak gebruikt in lente- en paasvieringen om de komst van het nieuwe seizoen en het herstel van de natuur te markeren. Deze heidense gebruiken werden later geïntegreerd in de christelijke viering van Pasen.

Het verbergen en zoeken naar eieren tijdens paaseierjachten is een populaire en vrolijke paasactiviteit, vooral voor kinderen. De paashaas, die cadeautjes en eieren brengt, is ook een bekend symbool van Pasen in veel westerse landen.

De top 5 van de beste boeken over eieren

Een ei is misschien wel veelzijdiger dan je denkt, je hebt namelijk ook diverse speciale eiergerechten. In de boeken op deze pagina vind je niet alleen meer informatie over eieren maar ook de lekkerste gerechten.

Eieren

Eieren zijn zowat het meest democratische ingrediënt ter wereld. Goedkoop, altijd lekker en door de eindeloze variaties nooit saai. Zowel in de haute cuisine als in de meest bescheiden keuken zijn eieren een onmisbaar ingrediënt. Een eenvoudige omelet met spek, een eitje met garnalen of een vogelnestje: de lekkerste gerechten van bij ons komen aan bod.

Maar ook liefhebbers van de wereldkeuken vinden hun gading in dit smakelijke boek, met bijvoorbeeld een hartige tortilla, een verrassende tajine of quinoa met spiegelei. En natuurlijk is er ruimte voor desserts als sabayon of citroensoufflé. Gekookt, gebakken of gepocheerd bij het ontbijt, in een salade of wok bij de lunch, in een cake of koekjes als tussendoortje en in ontelbare vormen bij het diner: met ei is iedereen blij.

Ei

Voedzaam, heerlijk en afzonderlijk verpakt: eieren zijn oer-superfood.

Een ei doet aan onze kindertijd denken: het is waarschijnlijk het eerste wat we leren klaarmaken. Eieren eten we voor we naar ons werk gaan en als we ’s avonds laat trek krijgen.

Dit boek geeft eieren het respect dat ze verdienen. Enkele voorbeelden zijn ontbijtkedgeree, groene shakshuka voor de lunch en krabsoufflé als avondmaal, gevolgd door îles flottantes. Elk recept is snel te bereiden, gaat vergezeld van een foto en is duidelijk beschreven. Eenvoudig of chic: elke maaltijd begint en eindigt met een ei.


Eiergerechten

Ontdek de vele culinaire mogelijkheden van eieren; van luchtige omeletten met kruiden en hartige
panini’s met ei en bacon, tot romige quiches, heerlijke frittata’s en goedgevulde ontbijtburrito’s.
Eieren zijn een van de meest geprezen en veelzijdigste ingrediënten ter wereld. Ze zijn niet alleen geschikt als basis voor ontbijt- en brunchgerechten, maar eieren zijn ook fantastisch voor een lichte lunch en zelfs als onderdeel van het diner. Daarnaast zijn eieren erg gezond: ze zitten boordevol eiwitten, vitaminen en mineralen.

‘Eiergerechten, van omeletten tot quiches’ bevat 40 recepten en vele smakelijke foto’s.


Wat zijn de leukste eierdopjes?

Eierdopjes, zijn kleine houders die speciaal zijn ontworpen om een gekookt ei vast te houden tijdens het ontbijt of de brunch. Ze dienen als praktische en charmante accessoires om eieren te serveren.

Eierdopjes zijn meestal gemaakt van keramiek, porselein of metaal en hebben de vorm van een kleine kom of houder. Ze zijn ontworpen om het ei rechtop te houden, waardoor je het gemakkelijk kunt openen en het eiwit en eigeel kunt consumeren zonder te morsen.

Hieronder vind je de leukste eierdorpjes.

De leukste eierwekkers

Eierwekkers, soms ook wel “eiertimers” genoemd, zijn handige keukenhulpmiddelen die speciaal zijn ontworpen om de gaarheid van eieren te controleren tijdens het koken. Ze zijn nuttig bij het bereiden van zachtgekookte, middelhardgekookte en hardgekookte eieren volgens de gewenste voorkeur.

De eierwekkers worden niet meer zoveel gebruikt als vroeger, dit heeft ook met de opkomst van de telefoons te maken waar je ook eenvoudig een timer met bijvoorbeeld 5 minuten kan zetten.

Wil jij toch liever een eierwekker hieronder vindt je 4 prachtige exemplaren:

Wat is een eierkoker?

Een eierkoker, is een keukenapparaat dat speciaal is ontworpen voor het koken van eieren. Het belangrijkste doel van een eierkoker is om eieren snel en gemakkelijk te koken.

Een typische eierkoker bestaat uit een basisunit met een ingebouwd verwarmingselement en een eierhouder of rek waarin de eieren worden geplaatst. Sommige eierkokers hebben ook extra functies, zoals een timer of een eierprikker om gaatjes in de eieren te prikken voordat ze worden gekookt, wat helpt barsten te voorkomen.

Het gebruik van een eierkoker is heel eenvoudig. Je plaatst de eieren in de eierhouder, voegt de juiste hoeveelheid water toe volgens de instructies en stelt de gewenste kooktijd in. Het verwarmingselement verwarmt het water, dat verdampt en de eieren kookt. Zodra de kooktijd is verstreken, wordt meestal een signaal afgegeven om aan te geven dat de eieren klaar zijn.

Eierkokers zijn handige keukenapparaten, vooral als je regelmatig eieren kookt en een consistente gaarheid wilt bereiken. Ze bieden ook het voordeel dat je niet hoeft te wachten tot een pan met water kookt, en ze zijn ideaal voor het bereiden van zachtgekookte, middelhardgekookte of hardgekookte eieren, afhankelijk van je voorkeur.

De top 5 van de beste eierkokers

Hieronder vind je de lijst met de 5 beste eierkokers van dit moment. Om je een goed beeld te kunnen geven van de eierkokers heb ik naast een productomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over de eierkokers waaronder de recensie van de gebruikers.

Tristar Eierkoker EK-3076

Kook voortaan je eieren in de Tristar EK-3076 Eierkoker. Altijd het perfecte resultaat of je nou van zacht- of hardgekookte eieren houdt. Plaats 1 tot maximaal 7 eieren in het eierrekje en meet met de bijgeleverde maatbeker de correcte hoeveelheid water af. De eierkoker slaat automatisch af en laat een zoemtoon horen als je eieren klaar zijn. Heel handig.

Roestvrijstaal design
De Tristar Eierkoker is niet alleen zeer handig, maar ook heel stijlvol. Het roestvrijstalen deksel heeft een stoomuitlaat waardoor het teveel aan stoom kan ontsnappen. Meet de juiste hoeveelheid water af voor zacht, medium of hardgekookte eieren in de bijgeleverde maatbeker en giet dit op het verwarmingsplaatje. De maatbeker heeft zelfs een eierprikker in de bodem. Prik hiermee een gaatje aan de onderkant van het ei zodat deze niet open kan barsten tijdens het koken.


GoodForce – Elektrische eierkoker – voor 6 eieren – met timer en alarm

Op zoek naar de beste eierkoker die voldoet aan al uw verwachtingen? Dan ben u bij GoodForce aan het juiste adres. Met deze compacte eierkoker welke ontworpen is voor het hoogste gebruiksgemak maakt u in een handomdraai de lekkerste gekookte eitjes.


Waarom de eierkoker van GoodForce?

 • Automatische timer met alarm.
 • Instelbare timerknop.
 • Uitneembaar eierrenrek.
 • Maatbeker voor toevoegen van juiste hoeveelheid water.
 • Inclusief eierprikker.

Zeer makkelijk schoon te maken:
De stoomkap en eierrekje zijn vaatwasser bestendig. Het verhitting element en de basis van de eierkoker zijn makkelijk af te nemen met een vochtige doek.

Eieren iedere keer weer precies de gewenste hardheid:
Een zachtgekookt ei? Of toch liever een hardgekookt ei? De juiste hardheid van het ei kan heel makkelijk worden ingesteld met juiste stand van de timerknop. Let wel op dat u de juiste hoeveelheid water gebruikt zoals aangegeven in de tabel.

Automatische uit knop met alarm:
Nooit meer bang hoeven zijn dat de eieren te lang koken. Door de automatische uitknop met alarm zal het verwarmingselement vanzelf uit gaan en laat de eierkoker doormiddel van een alarm weten dat de eieren klaar zijn.

Nooit meer gebroken eierschalen:
Aan de onderkant van de maatbeker zit een eierprikker. Door aan de bovenkant van het ei een klein gaatje te prikken is de kans dat het ei tijdens het koken zal gaan breken een stuk kleiner.


Emerio EB-123177 – Smart Eierkoker

De Emerio Smart Eierkoker met gesproken spraakbericht met Nederlands gesproken tekst!

Met deze Emerio slimme eierkoker EB-123177.9 kun je in een kooksessie zachte, medium en hardgekookte eieren bereiden. Ongeacht hoeveel eieren je wilt bereiden kan iedereen zijn of haar eitje op de gewenste hardheid op tafel krijgen. Ook handig is het geïntegreerde opbergvakje voor de maatbeker met ingebouwde eiprikker.

Het is bij deze eierkoker niet nodig een exacte hoeveelheid water af te meten, gewoon twee maatbekertjes water erin en de eierkoker laat door middel van een gesproken tekstbericht en indicatielampjes weten welke hardheid de eieren hebben bereikt. –

 • Capaciteit: 6 eieren
 • Licht indicatie voor verschillende resultaten
 • Spraakbericht voor verschillende resultaten
 • Opbergruimte voor maatbeker
 • Verlichte aan-/uitschakelaar
 • Maatbeker
 • Roestvrijstalen verwarmingsplaat met anti-aanbaklaag
 • Uitneembaar eierrek

Russell Hobbs Eierkoker Stylo 14048-56

De Stylo eierkoker biedt plaats aan 7 gekookte of 3 gepocheerde eieren, heeft een transparant deksel en een automatische veiligheidsuitschakeling na 2 uur. De eierkoker is gemakkelijk te reinigen en wordt geleverd inclusief een maatbeker.

 • Elegante RVS behuizing
 • Transparant deksel
 • Geschikt voor max. 7 gekookte eieren en 3 gepocheerde eieren
 • Inclusief maatbeker
 • Gemakkelijk uit elkaar te halen voor een hygiënische reiniging
 • Automatische veiligheidsuitschakeling na 2 uur
 • Aan/uit schakelaar met LED indicatie
 • 365 Watt

Princess Eierkoker 262046

Een heerlijk zacht gekookt eitje op zondagochtend of een perfect gekookt eitje in een salade? Hoe jij je ei ook wilt, met de Princess 262046 Eierkoker draai jij je hand er niet meer voor om. De eierkoker heeft een stijlvolle RVS look met een kunststof deksel om tot 6 eieren per sessie te koken. Dankzij de maatbeker kun je gemakkelijk harde, medium of zachte eieren koken. Eieren koken was nog nooit zo eenvoudig.

Altijd een perfect gekookt eitje
Meet de juiste hoeveelheid water af met de maatbeker voor het aantal eieren dat je wilt koken en giet deze in de eierkoker. Met de eierprikker op de maatbeker kan je een gaatje in de onderkant van de eieren prikken zodat deze niet gaan barsten tijdens het koken. Wacht 12 tot 15 minuten en je gekookte eieren zijn klaar. Zo makkelijk is het!

BPA-vrije deksel
Dankzij de doorzichtige deksel kan je het gehele kookproces in de gaten houden. De deksel is gemaakt van zeer sterk plastic dat ook BPA-vrij is waardoor er geen chemische stoffen vrijkomen. Het verwarmingselement is geïntegreerd in de basis waardoor de Princess eierkoker zeer makkelijk te reinigen is. Het eierrekje en de deksel kunnen beide in de vaatwasser en het waterreservoir kan gereinigd worden met een vochtige doek en schoonmaakmiddel.

Redenen om voor de Princess Eierkoker te kiezen:

 • Eieren koken was nog nooit zo makkelijk dankzij de stijlvolle RVS Princess Eierkoker
 • Geschikt voor 1 tot en met 6 eieren tegelijkertijd
 • Inclusief maatbeker met eierprikker zodat eieren niet kunnen barsten
 • Makkelijk schoon te maken dankzij de vaatwasmachinebestendige onderdelen waaronder de BPA-vrije deksel

KokenKoken

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *