De top 10 van de beste boeken voor het Keto dieet 2024

Het ketogene dieet, vaak afgekort tot het “keto dieet,” is een voedingsbenadering die gericht is op het beperken van koolhydraatinname en het verhogen van de inname van vetten. Het belangrijkste doel van het keto dieet is om het lichaam in een metabolische toestand genaamd “ketose” te brengen, waarbij het vet wordt verbrand voor energie in plaats van koolhydraten. Dit wordt doorgaans bereikt door:

 • Koolhydraatbeperking: Het beperken van de consumptie van koolhydraatrijke voedingsmiddelen zoals suiker, granen, brood, pasta en aardappelen.
 • Verhoogde vetinname: Het vergroten van de inname van gezonde vetten zoals vlees, vis, eieren, noten, zaden en oliën.
 • Matige eiwitinname: Het handhaven van een matige eiwitinname om ervoor te zorgen dat het lichaam niet te veel eiwitten omzet in glucose.
 • Het bereiken van ketose: Door de koolhydraatinname te minimaliseren en de vetinname te verhogen, begint het lichaam ketonen te produceren en gebruiken als energiebron.

Het keto dieet wordt vaak gevolgd door mensen die gewicht willen verliezen, hun bloedsuikerspiegel willen reguleren of hun energieniveaus willen verbeteren. Het kan effectief zijn om overtollig lichaamsvet te verbranden en kan ook voordelen hebben voor mensen met bepaalde medische aandoeningen, zoals epilepsie.

Het is belangrijk om te onthouden dat het keto dieet niet voor iedereen geschikt is, en het kan enkele bijwerkingen veroorzaken, zoals de zogenaamde “keto-griep” in de beginfase. Voordat je aan het keto dieet begint, je er in te verdiepen. Dit kan doormiddel van de boeken op deze pagina die over het keto dieet gaan.

Om je een goed beeld te geven van de Keto-dieet boeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek.

KokenKoken

Het complete keto-dieet kookboek

Breng je vetverbranding in een hogere versnelling door koolhydraten te vervangen door gezonde vetten en eiwitten. Doordat je lichaam de suikers uit de koolhydraten niet meer kan gebruiken als voornaamste energiebron, zal het een beroep doen op vetten voor zijn energie, waardoor de kilo’s in een mum van tijd verdwijnen!

In dit boek vind je 60 eenvoudige keto-gerechten die niet alleen weinig koolhydraten en veel vetten bevatten, maar ook nog eens superlekker zijn. Leer hoe het ketodieet precies werkt, hoe je op een gemakkelijke en veilige manier overschakelt naar een ketogene levensstijl en hoe het dieet niet alleen goed is voor gewichtsverlies maar ook andere gezondheidsvoordelen heeft, zoals een stabielere suikerspiegel, een verminderd risico op hart- en vaatziekten en een betere spijsvertering.

Jane Faerber is een blogster en dieetconsulente gespecialiseerd in LCHF (Low Carb High Fat). Ze geeft ook lezingen over gezondheid en voeding en heeft verschillende boeken geschreven, waaronder de bestsellers ‘Het ultieme low carb kookbook’ en ‘Het ultieme low carb bakboek’.


Het Keto-plan

Julie Van den Kerchove laat je in haar derde boek kennismaken met de keto-keuken: een pure keuken rijk aan gezonde vetten en groenten, aangevuld met kleine porties kwaliteitsvol gevogelte en vis, waar Hollywoodcelebrity’s zoals Halle Berry en Kim Kardashian hun slanke lijn aan danken. Ze toont met een praktisch stappenplan en 70 gluten- en suikervrije recepten hoe je van je lichaam een natuurlijke vetverbrander kunt maken, zodat je slanker, energieker en gezonder door het leven gaat.


Koolhydraatarm eten. Zó doe je dat! Startgids

Praktische gids om te starten met gezond koolhydraatarm (keto) eten inclusief eenvoudige weekmenu’s en makkelijke koolhydraatarme recepten. Effectieve aanpak ook bekend van het tv programma ‘Hoe word ik 100’.

Het compacte boekje heeft een ringband zodat je hem gemakkelijk op de juiste dag open kunt leggen wanneer je het weekmenu volgt. Dit is geen boek met vooral foto’s van recepten. Matty Barnhoorn, de auteur, heeft ervoor gekozen om de gids eenvoudig van opzet te houden met voor iedereen haalbare simpele weekmenu’s. Gerichte praktische informatie waar je iets mee kan, voor het allerbeste resultaat. Gewoon een methode die zéker werkt!
Om gezond af te vallen, diabetes 2 om te keren en ook als je gewoon lekker koolhydraatarm / keto wilt koken.


Keto-dieet Het 4-weken plan

Door een aantal weken weinig koolhydraten en veel gezonde vetten te eten, raakt je lichaam in ketose. Hierbij haal je je energie uit vetten in plaats van uit suikers, waardoor de vetverbranding wordt geactiveerd en je gewicht verliest. Veilig en blijvend overgaan op een ketogene levensstijl is niet evident. Maar dankzij Jane Faerbers nieuwste boek lukt het je in slechts 4 weken! In dit boek vind je een eenvoudig 4-wekenplan vol heerlijke, koolhydraatarme gerechten.

De praktische weekmenu’s en meer dan 75 gloednieuwe keto-recepten geven je suggesties voor iedere maaltijd, zodat je je niet hoeft bezig te houden met het tellen van calorieën of koolhydraten. Bovendien geeft de auteur je concrete tips om succesvol uit de startblokken te komen. Zo leer je onder meer wat de typische beginnersfouten zijn en wat je het beste wel en niet kan eten.

Jane Faerber is blogster en dieetconsulente gespecialiseerd in koolhydraatarme diëten. Ze geeft ook lezingen over gezondheid en voeding en schreef meerdere bestsellers, waaronder ‘Het complete keto-dieet kookboek’, ‘Het ultieme low carb kookboek’ en ‘Het ultieme low carb bakboek’.


Ketokuur

De visie van Pascale Naessens en twee experts over het ketogeen dieet

 • Wat is het?
 • Voor wie is het geschikt?
 • Waarin verschilt het van haar manier van eten, die gematigd koolhydraatarm is?

Snel afvallen is de meest populaire reden om een ketogeen dieet te volgen, maar een ketogeen dieet kan ook therapeutisch worden aangewend. In dit boek vind je niet alleen recepten, maar krijg je ook veel deskundige uitleg. Pascale Naessens wordt bijgestaan door twee experts met wie ze regelmatig samenwerkt. Professor endocrinoloog Hanno Pijl heeft het over de voor- en nadelen van een ketogeen dieet voor diabetespatiënten. Dokter William Cortvriendt gaat dieper in op de gunstige invloed van een ketogeen dieet bij de behandeling van kanker, een thematiek waar hij recent een boek over heeft geschreven.

Wil je graag proberen of een ketogeen dieet iets voor jou is? Volg dan de 14-daagse ketokuur. Ben je enthousiast, dan zijn er genoeg recepten in dit boek voor een derde week.

 • Meer dan 60 ketorecepten waarvan een kleine helft nieuwe recepten, allemaal aangepast om de juiste verhouding koolhydraten, vetten en eiwitten te hebben. Zo kom je snel en op een gezonde manier in ketose.
 • Als afslanken niet lukt met een gematigd koolhydraatarme manier van eten.
 • 14-daagse ketokuur s+ mogelijkheid uitbreiding 3de week

Ketomorfose

‘Ketomorfose’ bevat koolhydraatarme recepten van echte klassiekers waardoor je makkelijk koolhydraatarm en keto kunt eten en gewicht kunt verliezen. Heel toegankelijk.

Een gezonde lifestyle voor het hele gezin!

In Ketomorfose hebben Chantal Karsten en Gerlinde konings bekende lievelingsrecepten in een koolhydraatarm jasje gestoken. Van klassiekers als wentelteefjes en caesarsalade tot mac ’n cheese en crème brûlée. Het boek staat vol heerlijke keto recepten en koolhydaatarme recepten van ontbijt tot diner en van toetjes tot favoriete borrelhapjes. Alle gerechten zijn te bereiden met ingredienten die je gewoon in de supermarkt vindt én ze zijn geschikt voor de hele familie!

 • 90 herkenbare lievelingsgerechten
 • Keto en koolhydraatarm
 • Snel & simpel
 • Afvallen en op gewicht blijven
 • Van ontbijt tot aan de borrel
 • Family proof!

Dit boek kan een ondersteuning zijn als je wilt afvallen of als je op gewicht wilt blijven. Want een ketogene of koolhydraatarme leefstijl hoeft niet gecompliceerd te zijn. Het is eenvoudig, lekker en je gaat je er fitter door voelen. Zo wordt een gezonde leefstijl voor iedereen toegankelijk, ook voor jou!


Ketodutchie

Keto-recepten van Hollandse bodem

Het keto-dieet, waarbij je koolhydraatarm en vetrijk eet, helpt veel mensen duurzaam af te vallen. En wie eenmaal de principes doorheeft, kan aan de slag. Maar er is een grote behoefte aan inspiratie om elke dag de maaltijden keto-friendly en lekker te maken. Ketodutchie is het platform van Jacqueline Neslo. Daarop inspireert zij ruim 25.000 keto’ers met simpele receptuur van ingrediënten die je gewoon in je eigen supermarkt kunt vinden. Het kookboek met meer dan 50 recepten is verdeeld in ontbijt, lunch, diner en party, want juist op het gebied van een feestje is er veel lekkers te serveren zonder je levensstijl te onderbreken. Doe keto om je goed te voelen, gebruik dit boek om te weten hoe.

Jacqueline Neslo, songwriter en zangdocent, kon nog geen ei bakken toen ze op kamers ging. Nooit last gehad vangewichtstoename tot ze diep in de twintig was. Toen begonnen de repen en roze koeken toch hun tol te eisen. Ze zocht lang naar een passende levensstijl en na van alles geprobeerd te hebben ontdekte ze de keto-levensstijl. Een eigen Instagram-account volgde en ze begon onder de naam Ketodutchie met het delen van inspirerende gerechten. En met succes. Dagelijks inspireert ze meer dan 25.000 mensen!


Keto Koolhydraten kookboek

Hey daar,

Wat als ik je vertelde dat jij 5, 10 of zelfs 15kg in de komende 4 weken kunt verliezen met het eten van:

Brood…
Tosti’s…
Lasagne…
Spaghetti bolognese…
Appeltaart….

En broodje gyros?

Het klinkt misschien moeilijk te geloven. Normaal zouden deze koolhydraatrijke dikmakers namelijk juist super slecht zijn voor je gezondheid!


Met 60+ “Koolhydraatrijke Klassiekers” Die Berucht Zijn Om Je Keto Dieet Te Verpesten… Maar Nu Juist 100% Keto Proof Zijn!
Hier is het ding: Het missen van koolhydraatrijke guilty pleasures als patat, aardappelen, brood en pasta… Is voor veel mensen de nummer #1 uitdaging om het Keto dieet vol te houden. Laat staan ervan te kunnen genieten! Daarom geef ik in mijn kookboek 60 overheerlijke “koolhydraatrijke kalssiekers”… Maar dan met 100% Keto ingrediënten!

Zo kun jij je eindelijk eens GOED voelen wanneer je geniet van je tiramisu, schaaltje chips, broodje hamburger, of je favoriete pizza…

En kun je eindelijk stoppen met jezelf zorgen maken over aankomen en andere gezondheidsproblemen die het resultaat zijn van al die dikmakende suikers.

Geniet Met Je Hele Gezin Van De Snelste, Makkelijkste en Lekkerste Maaltijden Ooit… Terwijl Je Elke Dag Met Een Slanker & Gezonder Gevoel Op Staat!

Ik weet het klinkt misschien te goed om waar te zijn…

“Een taart die zowel lekker smaakt ALS gezond is?”

Dat klinkt onmogelijk, toch?

Normaal gesproken krijg je het een óf het ander. Niet allebei!

Maar… Vanaf nu niet meer!

In het Keto Koolhydraten kookboek ontdek je:

60+ Keto Recepten Die Je Lichaam Moeiteloos Overschakelen Op Standje Vetverbranding… En Je Gezondheid Op Elk Terrein Verbeteren.

De zorgvuldig samengestelde recepten in dit kookboek smaken zo goed dat je vrienden en familie hoogstwaarschijnlijk niet eens door zullen hebben dat deze recepten Keto-proof zijn.

Dat betekent dat alle recepten GEEN gluten, GEEN bewerkte suikers, GEEN granen en GEEN kunstmatige ingrediënten bevatten.


Keto in 15 minuten – Mediterraan

 • Combineer de gezondheidsvoordelen van het mediterrane dieet met de kracht van gezonde vetten
 • Meer dan 70 eenvoudige gerechten, klaar in 15 minuten
 • Met uniek Super Verbrander Plan om je natuurlijke vetverbranding te activeren

Elke dag met volle teugen genieten van veel verse groenten, fruit en het beste wat de zee te bieden heeft, is de sleutel tot een lang, gezond en gelukkig leven.

In haar nieuwe boek Keto in 15 minuten Mediterraan toont bestsellerauteur Julie Van den Kerchove hoe je de unieke gezondheidsvoordelen van het mediterrane dieet combineert met de kracht van gezonde vetten voor meer energie, een vlottere vetverbranding en een sterker immuunsysteem.

Met 21 gedetailleerde dagmenu’s (met boodschappenlijstjes en meal preptips) om je natuurlijke vetverbranding te activeren en van de low carbkeuken een duurzame, flexibele levensstijl te maken. De 70 mediterrane gerechten bereid je in minder dan 15 minuten en zijn gluten- en granenvrij, suikervrij, grotendeels lactosevrij en een combinatie van vegan, vegetarisch, vis en gevogelte.


Keto 50 Dagen Challenge

In de ‘50 Dagen Keto Challenge‘ laat Niels Bosman zien dat je prima ketogeen kan eten zonder jezelf in bochten te wringen. Er wordt vakkundig afgerekend met het idee dat ketogene recepten alleen uit vlees bestaan. Ook zal je geen gecompliceerde bereidingswijzen tegenkomen.

Met de 50 Dagen Challenge volg je een gevarieerd programma, waarin je wordt meegenomen in de wereld van het keto dieet. Je kan rekenen op volledige, gevarieerde en gezonde voeding. Aan de hand van 7 weekmenu’s word je begeleid naar de staat van ketose. Na elke week is er een check-in en krijg je extra tips en motivatie.

In dit boek vind je inspiratie om elke dag, de hele dag, ketogeen te eten. Heb je ervaring met deze methode? Dan verdient dit kookboek zeker een plekje op je keukenplank als inspiratie voor ketogene recepten.

Na het succes van zijn Koolhydraatarm Programma -waarmee al meer dan 140.000 mensen succesvol zijn afgevallen, neemt Niels je mee in de wereld van het keto dieet. Wat zijn de uitgangspunten van de Makkelijk Afvallen Methode?

 1. Geen honger. Er zijn 6 eetmomenten per dag (3 vullende maaltijden + 3 tussendoortjes)
 2. Eenvoudig. De recepten zijn geschikt voor elke kok en keuken, gemaakt van ingrediënten die je in elke supermarkt kan halen.
 3. Gevarieerd. Met 80+ gevarieerde recepten is er voor ieder wat wils. De maaltijden zijn geschikt voor het hele gezin, ook als je niet hoeft af te vallen.
 4. Geen twijfel. Elke week heeft een uitgewerkt boodschappenlijstje. Zo kan je je wapenen tegen verleiding in de supermarkt.

KokenKoken

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *