De top 7 van de beste Indiase kookboeken 2024

India, het land van rijke culturen, diverse tradities en bovenal, verbluffend lekker eten. Als je klaar bent om je smaakpapillen mee te nemen op een onvergetelijke reis, dan is het ontdekken van de wereld van de Indiase keuken een must. Gelukkig hoef je niet ver te zoeken, op deze pagina vind je de 7 beste Indiase kookboeken van dit moment.

Om je een goed beeld te geven van de Indiase kookboeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft je veel extra informatie over het boek.Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen.

KokenKoken

Made in India

Echt Indiaas eten is vers, eenvoudig en boordevol smaak.

In dit boek dient Meera Sodha de gerechten op waarmee ze zelf opgroeide. Anders dan het eten dat we kennen van ons plaatselijke Indiase restaurant, zijn haar gerechten fris en verrassend gemakkelijk en snel te maken. Meera verzamelde voor haar boek meer dan 130 verrukkelijke recepten afkomstig uit drie generaties. Van Hot chapati’s en de volmaakte Lamscurry met kaneel, tot kleurrijke bijgerechten als Raita met granaatappel en munt en zalige desserts als Mango-limoengelei met passievruchten. Een essentieel boek voor iedereen die van Indiaas eten houdt en niet te veel gedoe in de keuken wil.

Meerha Sodha woont, schrijft en kookt in Londen. Begeesterd door haar moeders recepten en die van haar voorouders besloot Meera deze te verzamelen en te noteren. ‘Ik raakte echt in paniek bij het idee, dat als ik ze niet zou opschrijven, deze recepten voor altijd zouden verdwijnen,’ zegt ze. Made in India is haar eerste kookboek.

‘Maak ook de kip met 100 knoflookteentjes! En niet te vergeten de boven vuur gerookte aubergines, kippenlevers in komijnboter masala en samosa’s met rode biet en feta. Bijzonder inspirerend!’ Yotam Ottolenghi


De bijbel van de Indiase keuken

Van curry’s en biryani tot dahl en van lassi tot naan en samosa’s

Van biryani tot curry’s en dahl en van naan tot samosa’s: in De bijbel van de Indiase keuken neemt Paulami Joshi je mee op reis door het immense India: een land zo groot en rijk aan verschillende talen en culturen dat je amper van een land kunt spreken. De Indiase eetcultuur is de afgelopen vijfduizend jaar onafgebroken in beweging geweest – en is dat tot op de dag van vandaag nog steeds.


De plantaardige Indiase keuken

In dit kookboek vind je de meest gemaakte plantaardige recepten uit het familiearchief van Amit. Pas toen hij naar Nederland kwam en over veganisme leerde, realiseerde hij zich dat de smakelijkste recepten die thuis werden gemaakt al plantaardig waren. Kort nadat hij Daniëlle had ontmoet, liet hij haar kennismaken met de geweldige smaken uit de Indiase keuken. Dit inspireerde haar om zijn familie in India te bezoeken en wat trucjes in de keuken te leren van Amits moeder en grootmoeder. In onze ogen is de Indiase keuken het geschiktst voor een gezond en smaakvol plantaardig voedingspatroon.

Dit kookboek bevat traditionele recepten, waarvan de ingrediënten makkelijk te verkrijgen zijn en het geeft je een goed inzicht hoe het eten in een Indiaas huishouden smaakt.


Puur India

‘Kleurrijk en vrolijk […] een verzameling recepten van Meera Sodha’s Gujarati-Britse familie en gebaseerd op de rijke vegetarische traditie van India.’ – Felicity Cloake, Guardian

In Puur India laat Meera Sodha zien dat de Indiase keuken allesbehalve bewerkelijk en ingewikkeld is. De 130 recepten in dit boek zijn stuk voor stuk gebaseerd op groente, barsten van de smaken en zijn eenvoudig thuis te maken met makkelijk verkrijgbare ingrediënten.

Puur India bevat bekende gerechten als dals en curry’s, maar ook opmerkelijke recepten als kebab van rode biet en paneer, bloemkoolkorma en samosa’s met paddenstoelen en walnoten. Je hoeft beslist geen vegetariër te zijn om dit boek te waarderen: iedereen die graag meer groente eet en op zoek is naar smakelijke, moderne Indiase gerechten is bij Meera aan het goede adres.

‘Meera Sodha laat een hele nieuwe kant van de Indiase keuken zien; zonder vlees, en met makkelijke gerechten om thuis te maken.’ – The Independent


Thali – De authentieke Indiase keuken

Als je weleens Indiaas hebt gegeten, dan ken je een ’thali’ ongetwijfeld: een maaltijd die bestaat uit allerlei kleine groente- en vleesgerechten, curry’s, naan, rijst en nog veel meer. In dit boek vind je meer dan 80 recepten uit verschillende regio’s van India om naar hartenlust van te genieten en met elkaar te combineren. Leer bekende klassiekers bereiden zoals chicken tikka masala, lam biryani of mangolassi, maar ook minder bekende gerechten zoals bhaji (gefrituurde groentebeignets) en avial (kokos-groentecurry). Ga mee op reis door het land van kruiden en specerijen en ontdek hoe je je eigen thali maakt!


500 indiase gerechten

Een heerlijke verzameling authentieke, smakelijke Indiase gerechten Met zijn geurige kruiden en versgemalen specerijen prikkelt de Indiase keuken gegarandeerd de smaakpapillen. Of u nu op zoekt bent naar een eenvoudig gerecht dat snel klaar is of een iets uitgebreidere maaltijd, de recepten uit 500 indiase gerechten beloven keer op keer heerlijke resultaten.

Met deze recepten maakt u zelf authentieke, smakelijke Indiase gerechten en behoren afhaalmaaltijden of potten kant-en-klare currypasta tot het verleden. – Inclusief een beschrijving van de meest gebruikte Indiase specerijen en de specifieke smaken die ze aan elk gerecht geven. – Een combinatie van populaire klassiekers uit heel India en moderne versies die garant staan voor gemakkelijk te onthouden en te bereiden maaltijden.

Meena Agarwal schrijft en adviseert over eten en geeft kooklessen. Ze woont in Toronto en schreef eerder het kookboek Knack Indian Cooking. Haar blog over eten ‘Hooked on Heat’ (www.hookedonheat.com) heeft dagelijks 3000 bezoekers. Haar passie voor eten reflecteert de verschillende smaken die voortkomen uit haar Indiase en Maleisische achtergrond en haar jeugd die ze in het Midden-Oosten doorbracht. Ze creëerde meer dan 100 inventieve originele recepten en paste talrijke klassieke gerechten aan om te voldoen aan de groeiende behoefte aan snelle en eenvoudige alledaagse maaltijden.


The Curry Guy Compleet

De beste Indiase (curry)recepten gebundeld: meer dan 160 beproefde en een toegift van 50 nieuwe recepten ineen, van Dan Toombs (a.k.a. ‘The Curry Guy’). ‘The Curry Guy Compleet’ geeft je niet alleen de meest lekkere receptuur, het is bovendien een overzichtelijk kookboek: in een oogopslag zie je of het recept een lange of juist snelle bereidingstijd kent, of het vegetarisch dan wel veganistisch is of juist glutenvrij.

Begin met essentiële basisrecepten waarmee je, als je ze eenmaal hebt gemaakt, binnen 10 minuten een klassieke curry op tafel zet. Leer de technieken kennen en maak je eigen naan, dosa’s, chiapati, Indiase specerijenmengsels, pickles en chutneys. Van klassieke curry’s, ’tikka masala’, vegetarische samosa’s, grill-, rijst- en bijgerechten, ‘saag paneer’ en meer.

Met ‘The Curry Guy Compleet’ heb je verder niets meer nodig om de Indiase keuken tot in de finesse onder de knie te krijgen: van doordeweekse maaltijden en luxe etentjes in het weekend tot en met streetfood en grillgerechten op een zomers feestje en het ultieme comfort food.


KokenKoken

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *