De top 5 van de beste kaasschaven voor een jonge kaas 2024

Jonge kaas, ook wel bekend als jong belegen kaas, is een type kaas dat relatief kort heeft gerijpt, meestal gedurende een paar weken tot enkele maanden. Vanwege de korte rijpingsperiode heeft jonge kaas een milde en zachte smaak en een gladde textuur. Het is een van de meest populaire kaassoorten in Nederland en wordt veelvuldig gegeten als broodbeleg, in tosti’s, en als snack.

Kenmerken van jonge kaas:

 • Smaak: Jonge kaas heeft een milde, romige smaak zonder sterke aroma’s of pittigheid. De smaak is meestal niet zo uitgesproken als bij langer gerijpte kazen.
 • Textuur: Het heeft een gladde en zachte textuur, wat het gemakkelijk maakt om in te snijden of te smelten.
 • Kleur: Jonge kaas heeft meestal een lichtgele tot witte kleur.
 • Gebruik: Het wordt vaak gebruikt als beleg voor brood en crackers, in tosti’s, in salades of als snack.
 • Melksoort: Jonge kaas wordt meestal gemaakt van koemelk, maar kan ook worden gemaakt van geiten- of schapenmelk.
 • Rijpingstijd: Over het algemeen rijpt jonge kaas gedurende enkele weken tot maximaal een paar maanden, wat bijdraagt aan de milde smaak en zachte textuur.

Jonge kaas is een veelzijdige kaas die door veel mensen wordt gewaardeerd vanwege zijn toegankelijke smaak. Het is ideaal voor diegenen die niet van sterke of pittige kazen houden en het kan dienen als een goed basisingrediënt in verschillende gerechten.

Een nadeel van jonge kaas is dat het beste lastig kan zijn om dunne plakjes te snijden zonder dat je de hele kaas beschadigd. Om deze pagina lees je hoe jij het beste plakjes kunt snijden van de jonge kaas en welke kaasschaven je hier het beste voor kunt gebruiken.

KokenKoken

Jonge kaas lastig met de kaasschaaf.

Het snijden van jonge kaas met een kaasschaaf kan soms uitdagend zijn vanwege de zachte textuur van de kaas. Zachte kazen kunnen scheuren, pletten of zelfs brokkelen als je met de kaasschaaf probeert dunne plakjes te snijden. Hieronder vind je een aantal tips hoe je het beste een jonge kaas in plakjes kunt snijden.

 • Kies de juiste kaasschaaf: Zorg ervoor dat je een scherpe en kwalitatieve kaasschaaf hebt. Een scherpe schaaf zal de kaas gemakkelijker snijden zonder deze te pletten. Verder op deze pagina lees je alles over de speciale kaasschaaf voor jonge kazen. Met deze kaasschaaf wordt het plakjes snijden een stuk makkelijker.
 • Koel de kaas: Plaats de jonge kaas voor gebruik in de koelkast. Een koele kaas is steviger en daardoor gemakkelijker te snijden.
 • Gelijke druk: Houd de kaasschaaf gelijkmatig op de kaas en oefen een constante, lichte druk uit terwijl je snijdt. Dit voorkomt dat de kaas aan de schaaf blijft kleven en helpt bij het verkrijgen van mooie plakjes.
 • Dunne plakjes: Probeer dunne plakjes kaas te snijden. Dikke plakken zijn lastiger te snijden met een kaasschaaf en hebben de neiging te breken.
 • Hoek van de kaasschaaf: Experimenteer met de hoek van de kaasschaaf terwijl je snijdt. Een kleine hoekverandering kan helpen om de kaas beter te snijden.
 • Licht bevochtigen: Als de kaas aan de schaaf blijft kleven, kun je de schaaf heel licht bevochtigen met water voordat je begint met snijden. Dit kan helpen om het kleven te verminderen.
 • Oefening baart kunst: Wees geduldig en geef niet op. Het kan even duren voordat je de juiste techniek onder de knie hebt.
 • Alternatieve hulpmiddelen: Als het gebruik van de kaasschaaf te lastig blijft, probeer dan een kaasmes of een gewoon keukenmes. Deze kunnen effectiever zijn voor jonge kaas. Hieronder vind je een aantal kaasmessen.

De top 7 van de beste kaasschaven voor een jonge kaas

De speciale kaasschaven voor jonge kazen hebben een korte blad of de snijdraad van deze kaasschaven is ideaal voor de zachtere kazen. Denk bij jonge kazen aan bijvoorbeeld de Goudse kaas.. Een groot voordeel van een kort kaasschaaf is dat de kaas niet aan de kaasschaaf blijft plakken. Dit heeft als voordeel dat de kaas dan minder snel scheurt bij het schaven.

Hieronder vind je de top 7 van de beste kaasschaven voor een jonge kaas. De kaasschaven zijn qua designs heeft divers en worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven van de kaasschaaf. Naast productinformatie over de kaasschaaf heb ik ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over de kaasschaaf.

Boska Kaasschaaf Zacht Milano+

Verfijnde plakken

Mooie lijnen, stijlvol en elegant. De Kaasschaaf Zacht Milano+ van BOSKA heeft Italiaanse klasse en maakt het schaven van zachte kazen eenvoudig. De fijnste plakken schaven? Zo geregeld. Het schaafblad is extra kort en heeft kleine tandjes. Zo blijft de kaas niet kleven, maar schaaf je met groot gemak de verfijndste plakken. Ook het schaven van jonge kaas wordt met dit roestvrijstalen model een eenvoudige klus.

Design

Wat een kaasschaaf. Wat een design. De zeer praktische Kaasschaaf Zacht Milano+ van BOSKA is een roestvrijstalen uitvoering. Het hoge kwaliteits kunststof handvat is extra lang, mooi gevormd en ligt daardoor heerlijk in de hand. Al het schaafgemak in één volmaakte kaasschaaf.

Na gebruik

Schoonmaken? Geniet jij rustig van je geschaafde zachte kazen, dan doet de vaatwasser het werk. Ook BOSKA kan La dolce vita wel waarderen en kiest daarom voor roestvrijstaal en kunststof. Schaaf de komende jaren de jongste kazen met een garantie van 10 jaar.


Orthex Jonge-kaasschaaf

De Orthex jonge kaasschaaf is perfect voor jonge kaassoorten: het uiterst korte lemmet zorgt ervoor dat de jonge kleverige kaas niet blijft plakken of gaat scheuren. De jonge kaasschaaf is gemaakt van dun, maar taai en flexibel Zweeds roestvrij staal. De dikte van de kaasplak kan eenvoudig worden bepaald door de stand van het snijvlak via druk op het handvat aan te passen. De kaasschaaf is vaatwasmachinebestendig.


Boska Kaasschaaf Zacht Vienna

Kleeft niet

Met de Kaasschaaf Zacht Vienna van BOSKA maak je zeer eenvoudig de lekkerste plakken jonge kaas. Door het korte schaafblad blijft de kaas namelijk niet kleven en krult het niet op. Zo glij je soepel met deze schaaf met gerookt beukenhouten handvat door elke zachte en half harde kaas heen.

Smaakvol

Verse plakken kaas zijn veel smaakvoller dan de voorverpakte variant. Schaaf er dus heerlijk op los met deze stijlvolle kaasschaaf. Was hem na gebruik even met de hand af, dan is hij zo weer schoon. Je krijgt standaard 10 jaar garantie op de Kaasschaaf Zacht Vienna van BOSKA, waardoor je nog jarenlang de lekkerste jonge kaas schaaft.


Fiskars Kaasschaaf Zachte Kaas

Perfect voor het snijden van edam of cheddar

Ben jij een echte kaasliefhebber? Dan is de Fiskars Functional Form Kaasschaaf uit de Functional Form+ serie van Fiskars een must-have voor jou. Deze kaasschaaf is speciaal ontworpen om perfecte plakjes kaas te snijden, zonder dat de zachte kaas aan het mes blijft kleven.

Dankzij het RVS-lemmet gaat het snijden soepel en gemakkelijk. De kaasschaaf is geschikt voor zachte kazen en is eenvoudig schoon te maken in de vaatwasser. Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid om de kaasschaaf op te hangen. Met een lengte van 8 cm en een gewicht van slechts 6 g is deze kaasschaaf niet alleen gemakkelijk in gebruik, maar ook handig om mee te nemen naar bijvoorbeeld een kaasplankje bij vrienden of familie.

Productkenmerken

 • Voor dunne, gelijkmatige plakken kaas.
 • Ideaal voor zachtere kaassoorten.
 • Vaatwasserbestendig.

Boska Kaasschaaf met Snijdraad Monaco+

Veilig

Met de BOSKA Kaasschaaf met Snijdraad Monaco+ schaaf je op een veilige manier. Deze roestvrijstalen schaaf heeft een vervangbaar snijdraad dat sterk genoeg is voor jonge kaas zonder korst, maar je vingers niet zal snijden als je uitschiet. Verstelbaar in twee plakdiktes en vaatwasserbestendig.

Plakdikte bepalen

Bij deze kaasschaaf kun je de plakdikte zelf bepalen; hij heeft namelijk twee standen. Een dunnere stand voor plakken jonge (Goudse), korstloze kaas. Of de dikkere stand voor een standaard Amerikaanse Cheddar maat.

Wist je dat…

er tijdens het schaven van kaas zuurstof vrij komt? Dit zorgt dat de smaak van je kaas nog intenser is en maakt deze handige kaasschaaf onmisbaar in je keuken.

Eenvoudig

Deze handige kaasschaaf is onderdeel van de Monaco+ collectie. Producten uit deze collectie zijn ontstaan uit meer dan 120 jaar aan ervaring. Zo beschikt deze schaaf over de beste eigenschappen om het schaven zo eenvoudig mogelijk te maken.


Kaasschaaf voor jonge kaas met kort lemmet

Kaasschaaf speciaal voor jonge kaas . Met het korte lemmet krijgt u ook mooie plakjes en blijft het kaas niet aan de kaasschaaf plakken. Kunststof handvat, roestvrijstaal mes, kort lemmet


Goedewaere Kaasschaaf – Jonge kaas – Hout – RVS

Een plak jonge kaas die krult en kleeft aan een gewone kaasschaaf? De Goedwaere kaasschaaf voor jonge kaas is speciaal ontworpen voor het schaven van jonge kaas en zorgt voor mooie gelijkmatige plakjes. Met een stijlvol en royaal houten handvat en een kort, scherp snijvlak, is deze kaasschaaf een must-have voor liefhebbers van jonge kaas.

 • Kaasschaaf voor jonge kaas: De Goedewaere kaasschaaf voor jonge kaas is geoptimaliseerd voor het moeiteloos snijden van jonge en kaas. Het scherpe snijvlak voorkomt kleven en krullen en zorgt voor mooie, gelijkmatige plakjes.
 • Royaal houten handvat: Het ergonomische houten handvat met authentieke uitstraling ligt comfortabel in de hand en is geschikt voor grote handen.
 • Hoogwaardige kwaliteit: Onze kaasschaaf is vervaardigd van hoogwaardige materialen en zorgvuldig ontworpen voor langdurig gebruik. Je kunt op deze schaaf rekenen voor jarenlang kaasplezier. 2 jaar garantie.
 • Eenvoudig te reinigen in een sopje. De kaasschaaf is niet vaatwasserbestendig maar wel gemakkelijk met de hand te reinigen na gebruik, waardoor je kostbare tijd in de keuken bespaart.

KokenKoken

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *