De top 10 van de beste (kook)boeken over chocolade 2024

Chocolade, het verleidelijke genot dat onze zintuigen betovert en ons hart sneller doet kloppen. Of je nu een gepassioneerde chocoholic bent of gewoon op zoek bent naar een smakelijke ontdekkingstocht, er zijn talloze boeken over chocolade.

Op deze pagina vind je de 10 beste boeken over chocolade, de boeken zijn heel divers en worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven van de boeken. Naast een boekomschrijving heb ik ook link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig bestellen.

De lekkerste chocolade

I love chocolade

In dit boek komt u alles te weten van de populairste verwennerij ter wereld. Ontdek hoe cacaobonen worden omgezet in chocolade, wat de belangrijkste chocolade producerende landen zijn en waarom chocolade zo verslavend is. Lees hoe u kwaliteit kunt ontdekken en een breed scala aan smaken kunt onderscheiden, en leer hoe u uw eigen chocolade kunt maken van cacaobonen. En geniet… van de bijzondere chocoladerecepten achter in het boek die een chocolatier waardig zijn.


Chocoladebijbel

Chocoladebijbel is hét naslagwerk voor de chocoladeliefhebber

Met meer dan 150 recepten, handige tips en aanwijzingen laat chocolatier Kees Raat in Chocoladebijbel de oneindige mogelijkheden van chocolade zien. Aan de hand van heldere instructies en stap-voor-stapfotografie leer je alles over het maken van de lekkerste chocoladerecepten. Van klassiekers als brownies en chocoladetruffels tot modernere creaties als oreo-koekjes en chocoladekroketten. Maak je eigen Mars, draai zelf chocolade-ijs, shake een chocoladecocktail, of wat dacht je van een overheerlijke chocoladesmoothie. Kortom, Chocoladebijbel is voor zowel de beginnende als de ervaren chocoladeliefhebber een verrassend en leerzaam naslagwerk.

  • MEER DAN 150 CHOCOLADERECEPTEN
  • HELDERE HOW-TO’S EN TECHNIEKEN
  • ZOWEL KLASSIEKE ALS MODERNE RECEPTEN
  • BOORDEVOL WEETJES OVER CHOCOLADE

Chocolade

WARM, KOUD, ROMIG, SMEUÏG, ZALIG, KROKANT, PUUR, WIT, GLAD, GEGLAZUURD, ZOET…
TAARTEN, CRÈMES, MOUSSE, FONDANT, GEBAK, CREATIES, BONBONS, DRANKJES, CAKE, BANKET, IJS, DECORATIES, ENZ.
CHOCOLADE, EEN STRELING VOOR DE OGEN, EEN GENOT IN DE MOND, EEN EMOTIONELE ERVARING VOOR ALLE ZINTUIGEN
LAAT U VERLEIDEN DOOR HET INTENSE KARAKTER VAN CHOCOLADE


Chocolaterie

De enige échte chocoladebijbel van Meester Patissier Hidde de Brabander

In zijn allernieuwste boek Chocolaterie. deelt Meester Patissier Hidde de Brabander zijn kennis en inspiratie over een van zijn favoriete onderwerpen: chocolade. Met duidelijke uitleg, handige stap-voor-stapfotografie en inspirerende signatuurgerechten. Onmisbaar voor de serieuze thuisbakker of (semi)professional die alles over chocolade wil leren.


500 chocoladegerechten

Een boek vol verrukkelijke chocoladegerechten met 500 recepten die duidelijk beschreven en makkelijk te maken zijn. Dit boek geeft u alle informatie die u nodig hebt over technieken, keukengerei, ingrediënten en tips voor het opdienen.

In de inleiding is basisinformatie opgenomen: bereidingstechnieken, keukengerei, ingrediënten en serveertips.

Chocoladetraktaties voor elke gelegenheid: feestelijke avondjes, het lunchtrommeltje, elegante taarten en geraffineerde desserts.

Een verrassende variëteit in gerechten met chocolade in de hoofdrol, van klassieke warme puddingen tot romig ijs en de ultieme warme chocolademelk, dit is hét handboek voor chocoholics.


Alles over chocola

Chocolade brengt geluk, troost en genot – het is simpelweg het beste voedingsmiddel ter wereld. Als u het daarmee eens bent, is dit boek echt wat voor u. En zo niet, koop dit boek dan toch maar! Het zal uw mening over chocolade veranderen.

Lees alles over meer dan vijftig chocoladeproducenten uit de hele wereld, maak kennis met hun fantastische, heerlijke chocolade van topkwaliteit en leer de bijzonderheden ervan kennen. Ontdek waarom cacao al bij de Maya’s en Azteken geliefd was, hoe cacaobonen geroosterd worden en wat nu precies de kwaliteit van chocolade bepaalt.


Ik Smelt… Het Lekkerste Boek Over Chocolade

Wanneer aten mensen voor het eerst chocolade? Is chocolade verslavend? Hoe maak je brownies? Elke chocoholic likt zijn vingers af bij dit heerlijke boek over chocolade. Ga mee op een smakelijke reis door de geschiedenis en langs het productieproces van chocolade. Ontdek welke soorten chocoladeproducten er allemaal zijn. Met interessante chocoladeweetjes, recepten en verrassende chocoladeverhalen is dit boek onmisbaar voor kinderen die dol zijn op chocolade.


Proeven van pralines

Chocolade: het woord alleen al doet iedereen het water in de mond lopen, of het nu om pure, witte of melkchocolade gaat. Maar er gaat werkelijk niets boven een heerlijke praline. Pierre Draps, in 1926 de eerste meester-chocolatier van het befaamde merk Godiva, is in de wereld van deze heerlijke chocoladesnoepjes een naam die klinkt als een klok. Hij liet ons tal van overheerlijke recepten en een excellent team van ambachtelijke chocolatiers na.

In Proeven van pralines delen de Godiva-chefs hun geheimen, zodat werkelijk iedereen een kei kan worden in de chocoladekunst. Van zelf hazelnootpralines, orangettes of karamellen maken tot het combineren van pralines in en met desserts: het komt allemaal aan bod. Proeven van pralines is een echte traktatie voor iedereen die zin heeft om indruk te maken op zijn vrienden of die zichzelf wil trakteren op een dosis egoïstisch geluk!


Alle basics over chocolade

Alle chocoladekennis van succesauteur Jean-Pierre Wybauw nu vergaard in deze compacte gids: over bereiding, soorten, houdbaarheid. Met tal van chocoladereceptjes om zelf aan de slag te gaan.

De foto’s van Frank Croes brengen u het water in de mond. In dit heldere en handige lexicon vindt u informatie over de productie van chocolade met talrijke smakelijke chocoladerecepten. Een onmisbaar naslagwerk voor iedere chocoholic.


Schokkende chocolade

In dit boek verklapt Dominique Persoone chocoladebereidingen die gelukkig maken. Hij leert je onder meer hoe je zelf de lekkerste chocoladepasta maakt, de verleidelijkste chocoladesnoepjes, je eigen huisbereide frisco’s, grootmoeders truffels of chocolademousse waarvan je het potje gegarandeerd uitlikt.

Ook klassiekers zoals brownies, florentines, madeleintjes en tarte tatin zet Dominique naar zijn hand.

Alle recepten worden stap voor stap uitgelegd en vergen weinig kookervaring. Iedereen kan ze met veel plezier maken (en opeten!).


De lekkerste chocolade

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *