De top 10 van de beste pasta kookboeken 2024

Pasta is een van ’s werelds meest geliefde en veelzijdige gerechten. Het is een hoofdingrediënt in de Italiaanse keuken en heeft zijn weg gevonden naar keukens over de hele wereld. Pasta wordt gemaakt van tarwebloem en water, en soms eieren, afhankelijk van de variëteit. De mogelijkheden met pasta zijn vrijwel eindeloos, van eenvoudige, klassieke gerechten zoals spaghetti met tomatensaus en basilicum tot meer uitgebreide en creatieve creaties met een verscheidenheid aan sauzen, groenten en vlees of vis.

Pasta kan worden onderverdeeld in talloze vormen en maten, waaronder spaghetti, penne, fusilli, ravioli, en nog veel meer. Elk pastatype heeft zijn eigen unieke eigenschappen en leent zich goed voor verschillende bereidingen. Of je nu houdt van romige Alfredo-saus, pittige arrabbiata-saus, of gewoon een simpele olijfolie en knoflook topping, pasta biedt talloze mogelijkheden om je smaakpapillen te verwennen.

De kookboeken op deze pagina bieden een scala aan heerlijke pasta-recepten, van eenvoudig tot complex, en inspireren je om te experimenteren met verschillende pastasoorten en sauzen. Of je nu een beginnende kok bent of een doorgewinterde chef-kok, er is altijd iets nieuws te ontdekken in de wereld van pasta.

Om je een goed beeld te geven van de kookboeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het kookboek waaronder de waardering en de recensies van de koks.

KokenKoken

Pastabijbel

Alles wat je wilt weten over pasta

Met meer dan 130 recepten, handige tips en aanwijzingen laat Roberta in Pastabijbel de oneindige mogelijkheden van pasta zien, uiteraard geheel volgens Italiaanse traditie. Aan de hand van heldere instructies en stap-voor-stapfotografie leer je alles over het maken van verschillende soorten pasta’s en sauzen. Van klassiekers zoals spaghetti carbonara en alle vongole tot minder bekende gerechten als pizzoccheri alla valtellina en zite alla sangiovanello. Pastabijbel is voor zowel de beginnende kok als het kookwonder een verrassend en leerzaam naslagwerk.


PASTA – 200 recepten

Pasta wordt veelal gezien als het ultieme symbool van de Italiaanse keuken; inmiddels zijn ook Nederlanders verzot op bijvoorbeeld spaghetti bolognese en lasagne. Maar er is nog zo veel meer mogelijk met pasta! Dit boek staat boordevol recepten. Met de vele verschillende Italiaanse pastasoorten en sauzen kunt u eindeloos variëren.


Pasta

Met dit boek tover je een eenvoudig deeg van bloem en eieren om tot gouden linten, zijdeachtige slierten of kleine pakketjes vol smaak. Als je vervolgens de juiste pasta met de juiste saus combineert, snap je waarom pasta overal ter wereld zo populair is. In dit boek vind je de kunst van het pasta maken, basissauzen en alle Italiaanse klassiekers. Een compleet naslagwerk voor iedere pastaliefhebber. Prachtige uitgave met goudfolie op het omslag.


Vegan Pasta

Mangiamo vegan pasta! Pasta carbonara zonder spek, linguine puttanesca zonder ansjovis en bolognesesaus zonder gehakt? Vegan Pasta geeft recepten waarbij de smaak en texturen absoluut recht overeind blijven staan en je geen idee hebt dat je bordje pasta veganistisch is. Of je nu af en toe plantaardig wilt eten of helemaal geen dierlijke producten meer eet.

Brianna Claxton is opgegroeid in de keuken van haar Italiaanse oma en leerde van haar de fijne kneepjes van het vak: van verse ravioli maken tot en met rijke sauzen en meer. Het is haar overtuiging dat de smaken die dierlijke producten geven aan een gerecht ook op een andere manier te bereiken zijn. Met Vegan Pasta leer je ‘ricotta’ maken op basis van tofu, gehakt op basis van soja en room op basis van rauwe cashewnoten. Van penne arrabbiata met ‘Parmezaanse kaas’, linguine met ‘pancetta’ & doperwten en rigatoni met geroosterde venkel & ‘worst’. Van pasta met saus tot en met gevulde pasta’s en pasta uit de oven.

Daarnaast geeft Vegan Pasta recepten voor diverse Italiaanse broden, bijgerechten als de salade caprese, ‘mozzarella’ fritta en ‘kip’ Milanese. Trakteer jezelf, familie of vrienden op een heerlijke vegan pasta-avond.


De Zilveren Lepel Kookschool – Pasta

De Zilveren Lepel Kookschool leert je écht Italiaans koken

Het kookboek De Zilveren Lepel Kookschool Pasta bevat meer dan 75 recepten voor authentieke Italiaanse pastagerechten. Je vindt in dit boek recepten voor het beste pastadeeg en de klassieke lasagne alla bolognese, maar ook voor cannelloni gevuld met artisjokken en ravioli met witte truffel. Stap-voor-stapfoto’s, technieken, informatie over ingrediënten en bij elk recept een smakelijke foto.

De Zilveren Lepel Kookschool is een budgetvriendelijke serie basiskookboeken met recepten van de gerespecteerde experts van De Zilveren Lepel, het bestverkochte Italiaanse kookboek van de afgelopen 60 jaar. In Nederland zijn er inmiddels meer dan 100.000 exemplaren verkocht.

‘Het is de afgelopen week de keuken nog niet uit geweest, en ik betwijfel of het de boekenkast ooit gaat halen.’
Janneke Vreugdenhil, NRC.next over De Zilveren Lepel


Pastasalades

Lentepicknick, zomers barbecuefeest, herfstmaaltijd of decemberbuffet… pastasalades zijn het jaar rond een gegarandeerde hit. In dit boek vind je 35 verrassende varianten: origineel Italiaans of spannend Aziatisch, koud of lauwwarm, en met alle mogelijke pastasoorten. Plus een stap-voor-stap handleiding voor het perfect koken van de pasta en handige tips voor serveren en bewaren.


Pasta

Waan je in Italië en geniet van de pasta’s en de unieke sfeer van Spaghetteria Pasta-bar aan je eigen tafel!

Veel heb je niet nodig om in Italiaanse sferen te raken: mooie tomaten, verse basilicum, olijfolie, wat geraspte Parmezaanse kaas… Stefano Cavallari – chef-kok van de succesvolle Spaghetteria Pasta-bar – neemt je in Pasta mee naar het Italië van zijn jeugd en de pasta’s die zijn oma hem leerde bereiden. Van een mooie spaghetti con frutti di mare, een tagliatelle met eekhoorntjesbrood, tot een vegetarische gnocchi met gorgonzola en Parmezaanse kaas: met Pasta haal je de authentieke Italiaanse pastakeuken in huis.

Pasta bevat 61 overheerlijke recepten, van eenvoudige pastagerechten voor het hele gezin, tot uitdagender recepten met verrassende ingrediënten


Toscanini: pasta

Het pastaboek is een must voor de gepassioneerde thuiskok

Van ‘rigatoni con coda alla vaccinara’, pasta met saus van gestoofde ossenstaart, uit de Romeinse wijk Regola tot aan ‘orecchiette alla pugliese’, pasta met broccoli, knoflook, peperoncini en ansjovis, dé pasta van Puglia; iedere stad of streek kent zo haar eigen klassiekers. In dit rustiek-moderne kookboek brengt Toscanini de enorme diversiteit aan pastagerechten op toegankelijke wijze samen. Van beproefde recepten voor doordeweeks (en voor het hele gezin) tot aan gevulde pasta’s, lasagnes en hartverwarmende ragù’s voor in het weekend.


100 x pastasaus

Talloze variaties: in een handomdraai een voedzame maaltijd op tafel.

Pasta is de ideale maaltijd: makkelijk een snelle saus doordeweeks of juist een wat meer verfi jnde in het weekend. Maak een pasta voor jezelf of voor een etentje met vrienden. Een perfecte saus kun je ook prima invriezen voor onverwachte gasten. Laat je inspireren door 100 pastasauzen. Kies zelf je favoriete pastasoort erbij! 100x pastasaus biedt voor elk wat wils: van vegetarische recepten, gezinssauzen die bij iedereen in de smaak vallen, tot chique sauzen met bijvoorbeeld truffelolie of fazant.

De recepten zijn bedoeld als hoofdgerecht voor 4 personen. Bijna alle gerechten staan binnen een halfuur op tafel!


500 pastagerechten

Het enige pastaboek dat u ooit nodig zult hebben

500 pastagerechten is een uitstekende nieuwe verzameling van recepten diemet behulp van heldere aanwijzingen duidelijk maken hoe veelzijdig pastais, van een traditionele spaghetti bolognese tot een avontuurlijkerelinguine met inktvis. Dit handboek geeft koks van alle niveaus de kans om steeds opnieuw succesvolle gerechten te maken.

  • In de inleiding wordt de basis gelegd, met de geschiedenis van pasta,keukengerei, ingrediënten en de ideale combinatie van pasta en saus.
  • Er staan recepten in voor gebakken, gevulde en verste pasta, met vlees,groenten, kaas, vis en zeevruchten.
  • Maak een keuze uit bekende Italiaanse gerechten of nieuwe en modernevarianten op oude klassiekers.

Docente en kooktalent Valentina Sforza trok in 1976 van Rome naar Londen,waar ze een reputatie opbouwde als privékok. Ze is inmiddels debelangrijkste docent aan La Cucina Valentina in Italië, waar ze kooklessengeeft op het Italiaanse platteland. Ze heeft meer dan 30 kookboeken
geschreven en levert regelmatig bijdragen aan Reveal Italy, waarin ze tips en recepten deelt van de culinaire hoogstandjes van het Italiaanse platteland. Valentina draagt in speciale kookcursussen haar filosofie uit, waarbij ze plaatselijke, seizoensgebonden producten gebruikt om eenvoudige, goed verzorgde gerechten te maken.


KokenKoken

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *