Livar Varkensvlees ! Het lekkerste vlees + FAQ 2024

In een wereld waarin we steeds meer belang hechten aan de herkomst van ons voedsel en de manier waarop het wordt geproduceerd, schittert Livar als een baken van ambacht, respect voor dierenwelzijn, en de rijke tradities van de Limburgse regio. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over het Livar Varken het vlees ervan en nog veel meer.

Het Livar varken

Het Livar-varken is een bijzonder varkensras dat wordt gefokt in Limburg, Nederland. Het varkensras is in 1999 bedacht door vijf varkensboeren in Limburg uit ontevredenheid van hun toenmalige werk en leven. Het livar varken staat ook wel bekend als ¨het Livar kloostervarken¨.

Het doel van Livar is het creëren van een hoogwaardig varkensras dat bekend staat om zijn uitstekende vleeskwaliteit en het welzijn van de dieren. Livar is een kruising van het Limburgs Kloostervarken met enkele andere varkensrassen. Het Limburgs Kloostervarken is een oud ras dat oorspronkelijk door monniken werd gefokt.

Een belangrijk aspect van het Livar-concept is het welzijn van de dieren. De varkens worden gehouden in kloostervarkenshoeven, waar ze beschikken over voldoende ruimte om te bewegen en te grazen. Ze hebben ook toegang tot modderbaden, wat een natuurlijk gedrag van varkens is.

Livar-varkens worden gevoed met een speciaal samengesteld dieet dat bestaat uit hoogwaardige granen en andere natuurlijke ingrediënten. Dit dieet draagt bij aan de smaak en kwaliteit van het vlees.

Wat maakt het vlees van het Livar varken zo speciaal?

Vlees van het Livar kloostervarken kenmerkt zich door de mooie marmering en ruime vetlaag op het vlees. Smaken zitten geconcentreerd in vetten. Het vet tussen de spieren komt bij de bereiding vrij. De fijne vetstructuur draagt bij aan de sappigheid en de smaak van het vlees. Hiermee onderscheid het livar vlees zich ook met het andere varkensvlees wat je in de supermarkt koopt bijvoorbeeld.

Waar kun je het vlees van het Livar varken kopen?

Wist je dat diverse goede restaurants Livar varkensvlees op de kaart heeft staan. Vooral de sukade, de Picnic en de Boston Butt zijn erg geliefd en lenen zich perfect voor een heerlijk gerecht.

Thuis kun je tegenwoordig ook genieten van Livar varkensvlees, Beef & Steak hebben een mooi aanbod als het gaat om Livar vlees. Je kunt het vlees eenvoudig bestellen via de website en je krijgt het thuis bezorgd is dat niet handig?

Het lekkerste vlees van het Livar varken!

Eigenlijk is al het vlees dat geschikt is voor consumptie van het Livar Varken verrukkelijk vooral als je het op de juiste manier bereid. Buiten dit heb ik voor deze pagina de lekkerste vleessoorten van het Livar varken voor je op een rij gezet en beschrijving van het vlees. Ook heb ik een link van Beef & Steak geplaatst waar je het Livar vlees kunt kopen.

Livar Picnic

De Picnic van livar is een schouderstuk met een stukje schouderblad. Perfect voor Pulled Pork; als het stuk gaar is haal je het bot er zo uit! Gesnede

n zonder zwoerd én met onderpoot voor nog meer smaak. Een rijke smaak van deze diervriendelijk gehouden Limburgse smaakvarkens.


Livar procureur zonder been

De procureur is de hals/schouderstuk van het Livar-varken. Een mooi doorregen, mals stukje vlees.


Livar Spareribs

Smakelijke baby back ribs van het Livar Kloostervarken per stuk verpakt.

  • Smakelijke baby back ribs 
  • Van het Livar Kloostervarken
  • Eerlijk en smaakvol product
  • Perfect om Low&Slow te bereiden

Livar Buikspek zonder zwoerd

Heerlijk, vet buikspek van het Limburgs varken.


De Livar Abdijburger

Ambachtelijke hamburger van het Livar varken. Deze Abdijburger is licht gekruid en zitten per 2 stuks verpakt.


Livar speklapjes

Mooi doorregen lapjes, gesneden van de buik. Per 2 stuks verpakt


Livar Tomahawk

De tomahawk is een varkensentrecote met een mooi beentje eraan. De meeste smaak vind je in de marmering van dit stuk. Livar Varkensvlees is namelijk bekend door de fantastische marmering.

Het vlees beschikt overigens ook over een ruime vetlaag waar de smaken in zitten geconcentreerd. De rack of pork is uitermate geschikt voor op de BBQ. Uiteraard is de keuken ook een geschikte plek om dit geweldige vlees te bereiden.


Livar Rib Eye

De Rib Eye van het varken is nog wat onbekend, maar wel de lekkerste steak van het varken. Gesneden van het deel net onder de nek. De meeste smaak vind je in de marmering van dit stuk.

Livar Varkensvlees is namelijk bekend door de fantastische marmering. De rib eye steak is uitermate geschikt voor op de BBQ.

  • Heerlijke steak om te grillen
  • Meooie marmering
  • Fantastische marmering en smaak

Livar Varkenshaas

Oerhollandse varkenshaas! De varkenshaas is het meest malse stukje varkensvlees. Deze Limburgse kwaliteit is 100 procent varkensvlees zonder toevoegingen.

Een varkenshaas laat zich prachtig bereiden in de oven, maar ook in de pan. Een combinatie van beide is ook mogelijk.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *