De 7 onmisbare tips voor een catering thuis of op het werk 2024

Moet jij op het werk de catering verzorgen? of hou jij ergens een feestje en wil je zelf niet uren in de keuken staan en alles voor bereiden? Kies dan een voor de catering. De catering is een groot begrip dit kan een maaltijd zijn, allerlei lekkere hapjes maar ook een compleet pakket met een diner, hapjes en drankjes. Dit is uiteraard afhankelijk van je wezen en je budget.

Om je een beetje te helpen bij de juiste keuzes heb ik voor deze pagina de 7 gouden en onmisbare tips op een rij gezet en uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven. De tips zijn heel divers van je budget, het aanbod tot diverse cateraars.

Bepaal je budget

Uiteraard wil je zo groot mogelijk uitpakken als je een feest hebt. Maar wees wel eerlijk na je budget, als iets niet mogelijk is, is dit erg jammer maar zoek dan na zeer goed alternatief. Vaak met creativiteit kom je ook heel ver en goedkopere alternatieven. Als jij weet hoeveel mensen er ongeveer komen en je budget wat je maximaal wilt uitgeven heb je een goed overzicht en kun je het uiterste uit de kan proberen te krijgen.

Proef of vergelijk

Vaak wordt er gezegd 1 keuze is geen keuze. Als je een offerte aan gaat vragen, vraag er dan minimaal 3 aan bij verschillende bedrijven zo heb je voldoende keuze en mogelijkheden. Tegenwoordig hebben de meeste online cateraars en bedrijven op internet al veel prijzen en mogelijkheden staan. Op deze manier kun je ook snel vergelijken en aan de hand van je vergelijkingsonderzoek een keuze maken.

Als je voor een online cateraar zoek, raad ik je aan altijd even de reviews te bekijken. Ook van de fysieke cateraars zijn vaak de reviews wel te vinden. Dit geeft vaak wel een goed beeld van het bedrijf, de diensten en de producten.

Sommige cateraars geven je de mogelijkheid om iets te proeven, dit gebeurt vaak bij bruiloften, en grote feesten. Dan kun je proeven of het aan je wensen voldoet.

Houd rekening met dieëten en je doelgroep

Tegenwoordig heb je te maken met verschillende dieet wensen, dit kunnen bewuste keuzes zijn maar ook uit gezondheidsreden of medische reden. Je wilt graag dat iedereen kan genieten van het eten, drinken en de hapjes dus houdt hier zeker rekening mee. Het is altijd vervelend als één of twee mensen niets kunnen eten of drinken. Informeer dus van te voren welke dieet wensen van toepassing zijn.

De doelgroep of het feest kan ook een reden zijn om voor een bepaald diner, of hapjes te kiezen. Bij een kerstfeest bestel je doorgaan anders hapjes dan bij een thema hawaii of haloween. Pas de catering dus ook aan, aan het thema en de doelgroep.


Goede Cateraar!

Het aanbod van cateraars is groot zowel lokaal als cateraars die bezorgen in heel Nederland. Voor deze pagina heb ik een aantal cateraars voor je op een rij gezet die er boven uitspringen. Het aanbod is zeer divers en aantrekkelijk van borrelspakketten tot kerstdiners.

  • Borrelexperience niet echt een cateraar maar wel prachtige borrelpakketten voor elke gelegenheid.
  • Hapjesaanhuis Veel meer dan alleen hapjes geschikt voor de hele catering inclusief drank en vele mogelijkheden.
  • Hapjescateraar De specialist is hapjes maar ook zeer geschikt voor een luxe brunch en het wordt allemaal thuisbezorgd.
  • Kerstdinerbestellen.nl De specialist als het gaat om de kerstdagen van een hapjes tot het diner alles wat je wenst bij een heerlijk kerstfeest.
  • BBQ en gourmet. De cateraar voor elke gelegenheid.

Creatieve presentatie en aankleding

Je eet ook moet je ogen, het moet er leuk en vooral ook lekker uitzien. Je kunt wel een zeer goede cateraar laten komen waar het eten het neusje van de zalm is, maar je wilt ook graag dat het er leuk uit ziet. Je kunt zelf ook aan de decoratie werken, maar let ook op de presentatie van de cateraar. De ene heeft die gewoon beter in de vingers dan de andere.

Wat je zelf kunt doen zijn mooie glaasjes, lepeltjes, bloemen bij het diner etc.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Voldoende eten en drinken

Wat je absoluut niet wil is dat je niet voldoende eten of drinken hebt. Nee verkopen is het vervelendste wat er is. Maak een lijst met hoeveel gasten je verwacht, en vraag aan de cateraar of bij het aanbod van de cateraar voor hoeveel personen de hapjes, de catering of de aanbieding geschikt is. Want je wil niet alleen te kort hebben maar ook niet dat je veel te veel krijgt, en het weg moet gooien.


Kies voor variatie

Buiten de diëten wil je ook graag variatie als het om het eten gaat, wat niet iedereen vind alles lekker en je wilt graag dat er voor iedereen iets lekkers is. Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen vegetarisch of eten bewust minder vlees, denk daarom ook aan vegetariërs en zorg voor heerlijk vegetarische opties. Ook het kiezen voor verschillende vleessoorten is aan te raden.

Een ander groot voordeel van variatie is ook dat het voor de presentatie veel mooier is, dus kortom kies voor een cateraar, menu of hapjes die niet alleen lekker zijn maar ook veel variatie biedt.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *